X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă deja poate fi privat pe viață de dreptul de a ocupa funcții

9 apr. 2016,, 13:00   Capitala
39898 10
Киртоакэ уже можно лишать должности пожизненно
Foto: noi.md

Curtea de Apel Cahul a revizuit zilele trecute dosarul primarului de Taraclia, Serghei Filipov, lipsindu-l de mandat și interzicîndu-i să ocupe funcții publice timp de doi ani. Motivul oficial a fost că Filipov a dispus defrișarea unor arbori uscați din curtea Primăriei Taraclia.


Dosarul a fost examinat mai bine de un an. În anul 2015 dosarul a fost clasat, însă la inițiativa procuraturii acesta a fost examinat repetat și „vinovatul” a fost aspru pedepsit.

. Ambasada SUA și șeful delegației UE, Pirkka Tapiola, și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest fapt și au acuzat aceste acțiuni, calificîndu-le drept comandă politică.

La rîndul lor, primarii din toate localitățile, în cadrul Congresului autorităților locale, au adoptat o declarație de susținere a lui Serghei Filipov, cerînd ca acesta să fie restabilit în funcție. Primarii s-au arătat nedumeriți de decizia Curții de Apel Cahul, care „l-a înlăturat ilegal din funcție pe primarul ales de popor în acest post”. Comentînd incidentul cu primarul de Taraclia, directorul Congresului a menționat că „acest om s-a dedicat în totalitate acestei localități”.

La rîndul său, Serghei Filipov consideră că acest caz are legătură cu evenimentele care s-au produs înainte de alegerile precedente, cînd reprezentanții Partidului Democrat i-au sugerat să adere la aceasta formațiune. Însă Filipov a refuzat și de atunci au început toate neplăcerile, consoderă primarul de Taraclia. Iar acei nefericiți copaci uscați au devenit punctul de pornire, pentru că altceva nu i s-a putut incrimina. În context, dacă primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi judecat cu aceeași monedă pentru defrișarea a sute și mii de arbori sănătoși în Chișinău, atunci el ar trebui lipsit de mandat și privat de dreptul de a ocupa funcții publice pe viață, chiar și fără condamnarea la închisoare. Aceeași soartă ar trebui să o aibă și șeful de la „Spații Verzi” din Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?