Statul Islamic îşi îndeamnă prozeliţii din Germania să atace biroul lui Merkel

Statul Islamic îşi îndeamnă prozeliţii din Germania să atace biroul lui Merkel
ИГИЛ угрожает Меркель и Германии терактами по брюссельскому формату
Foto: evz.ro

Jihadiştii Statului Islamic îşi îndeamnă simpatizanţii din Germania să atace clădirea cancelarului şi să arunce în aer aeroporturile din cele mai mari oraşe germane.


În ciuda acestui apel, autorităţile susţin că nu intenţionează să ridice nivelul de alertă sau să ia măsuri suplimentare de securitate.

Mai multe imagini prelucrate care instigă la atentate împotriva Germaniei şi un filmuleţ în aceeaşi notă circulă deja în presa internaţională. Potrivit rt.com, materialele de propagandă au fost distribuite cu ajutorul Furat Media, o gupare afiliată Statului Islmic din Siria şi Irak.

Practic, germanii radicalizaţi sunt îndemnaţi să se inspire din atentatele teroriste comise în 22 martie la Bruxelles şi să lovească în acelaşi fel Germania, unul din cei mai importanţi “inamici ai lui Allah”. Folosind sloganuri mobilizatoare, jihadiştii încearcă să-şi convingă simpatizanţii să atace sediul cancelariei şi să lovească aeroporturile din Bonn, Belin sau Koln.

Într-una din imagini, jihadiştii arată că Germania este parte a coaliţiei anti-ISIS, condusă de Statele Unite. Este arătat un bombardier – care se presupune că ar fi folosit de forţele aeriene germane – şi un peisaj muntos în care se află femei şi copii însângeraţi.

Poliţia federală germană, care îi monitorizează pe militanţii suspecţi, spune că este cu curent cu acest ameninţări, dar crede că în acest moment măsurile de securitate nu prezintă nici o breşă care să permită producerea unor astfel de evenimente dramatice.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load