X 
Cutremure stiri: 502

Cooperarea cu NATO va fi extinsă în bază de acord

30 mar. 2016,, 09:00   Societate
18486 2
Foto: vestnikkavkaza.net

Guvernul intenționează să examineze la ședința din 30 martie 23 de chestiuni, inclusiv una referitoare la cadre, informează NOI.md.


Ministerul Apărării va prezenta două proiecte. În particular, este vorba despre Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și NATO cu privire la achizițiile pentru prevenirea riscurilor biologice și despre inițierea negocierilor cu privire la modificarea Acordului interguvernamental moldo-român din 20 aprilie 2012 privind cooperarea militară. Urmează să fie precizat modul de gestionare a cheltuielilor în timpul desfășurării aplicațiilor comune.

Ministerul Economiei va prezenta două proiecte, inclusiv proiectul legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii în redacție nouă. Autorii proiectului afirmă că la elaborarea documentului au ținut cont de cerințele legislației europene. În prezent, întreprinderile mici și mijlocii constituie 97,4% din numărul total al agenților economici înregistrați. În sectorul ÎMM-urilor activează 56,2% dintre angajați, cota acestui segment în PIB fiind de 32,2%. Fondul de susținere a ÎMM-urilor, în anul 2015, a constituit 75 de milioane de lei, iar în anul 2016 acesta urmează să atingă 85 de milioane de lei.

Ministerul Justiției va prezenta cinci proiecte, inclusiv proiectul de amendare a Constituției cu un nou compartiment despre avocatul poporului.

Centrul Național Anticorupție (CNA) va prezenta proiectul Acordului dintre CNA și autoritatea similară a Lituaniei cu privire la schimbul de informații, semnat pe 8 decembrie 2015 la Varșovia.

Ministerul Educației va propune inițierea negocierilor cu Ministerul Educației din România privind cooperarea pe anii 2016-2019.

MAI va prezenta un proiect de amendamente, inclusiv în Codul contravențional, care se propune a fi completat cu un articol nou privind perchezițiile informaționale și ridicarea probelor ce conțin date informaționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав