X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

De ce are nevoie Plahotniuc de unire

28 mar. 2016,, 09:25   Politică
14444 14
De ce are nevoie Plahotniuc de unire?
Foto: noi.md

Duminică, 27 martie, la Chişinău a avut loc marşul unioniştilor. Desfăşurarea unui astfel de eveniment este ilegală şi contravine nu numai unui şir de legi ale Republicii Moldova, dar şi Constituţiei țării.


Mai mult decît atît, şi organizatorii manifestării antistatale, conform legilor moldoveneşti, pot fi traşi la răspundere penală şi condamnaţi la privaţiune de libertate pe un termen de la 1 la 15 ani.

Cu toate acestea, autorităţile nu numai că au autorizat o manifestare condamnabilă penal, dar şi au întreprins toate măsurile pentru a-i proteja pe manifestanţi şi au procedat astfel, ca adversarii unionismului să nu-i împiedice pe „trădători” să treacă în marş pe străzile capitalei moldoveneşti.

De ce procedează astfel autorităţile moldoveneşti?


Faţă de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, nu sînt întrebări – el este unionist şi adversar al statalităţii moldoveneşti, care îşi aduce contribuţia la lichidarea Republicii Moldova. Acesta este cel mai neprofesionist primar general din toată istoria Chişinăului, în schimb este un talentat politician-demagog, care a făcut tot posibilul ca să transforme Chişinăul, cîndva înfloritor şi frumos, în gunoişte, plină de benzinării, chioşcuri şi panouri publicitare ale prietenilor şi rudelor sale.

După cum se spune, pentru ai noştri români-unionişti, cu cît e mai rău pentru Moldova, cu atît e mai bine. Politicienii noştri români manifestă fidelitate faţă de acest principiu pe parcursul tuturor anilor de independenţă, cu atît mai mult că în paralel se pot umplea activ buzunarele.

De ce însă s-au comportat în acest mod Procuratura Generală, serviciile speciale şi poliţia? De ce Vladimir Plahotniuc, care conduce astăzi realmente Republica Moldova, a permis această neobrăzare?

Există trei versiuni care pot explica poziţia lui Plahotniu, şi cititorilor li se propune să o selecteze pe cea mai potrivită pentru ei:

1. Plahotniuc, în procesul de tîrg cu SUA şi România, care pînă nu demult îl presau, demonstrează că este omul care ţine complet sub control situaţia în Republica Moldova.

2. Plahotniuc s-a supărat pe poporul moldovenesc pentru că are rating mic de credibilitate şi a decis „să predea” Republica Moldovei României, împreună cu acest popor, obţinînd garaţii de securitate pentru sine şi pentru capitalul său.

3. Plahotniuc este unionist convins, care conduce în secret mişcarea „Unirea” şi este unicul om care în anul 2018 va putea impune actualul Parlament să viteze unirea (după cum a fost în 1918 cu unii membri ai Sfatului Ţării).

4. Plahotniuc achită datoriile faţă de Occident (SUA) pentru decizia Judecătoriei de la Amsterdam în favoarea lui în procesul împotriva fraţilor Ţopa.

5. Plahotniuc a acordat sprijin românilor la organizarea marşului, deoarece era sigur de eşecul lui. Ceea ce, în definitiv, s-a şi întîmplat.

Există însă şi o altă versiune, despre care vorbesc oameni foarte bine informaţi. Pentru Plahotniuc nu are sens să dăruiască puterea românilor, acest om are dorinţa enormă să conducă oficial Republica Moldova. El a decis să le demonstreze moldovenilor unionismul în toată splendoarea lui, pericolul acestui fenomen, după care se va manifesta în calitate de unic real salvator al statalităţii moldoveneşti.

Şi aceasta este o variantă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?