COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Candu: PDM va avea candidatul său la alegerile prezidenţiale

25 mar. 2016,, 09:25   Politică
2999 3

Candu: PDM va avea candidatul său la alegerile prezidenţiale
Foto: miepo.md

Partidul Democrat va avea candidatul său la alegerile prezidenţiale şi nu va susţine candidaţii altor partide.


Astfel a respins speakerul Andrian Candu zvonurile că Igor Dodon, preşedintele PSRM, va fi susţinut la prezidenţiale de către PDM. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

„Vom avea neapărat candidatul nostru. De ce ne-ar fi convenabil ca să susţinem un candidat care are o poziţie opusă faţă de a noastră? De ce PDM trebuie să se limiteze la o înţelegere cu candidatul unui alt partid?”, a întrebat Candu.

Preşedintele Parlamentului a precizat că deocamdată nu s-a discutat în cadrul PDM asupra candidaturii pentru funcţia de preşedinte. „Nu am discutat nici la un nivel în cadrul partidului. Cred că vom numi candidatul PDM după ce va fi numită data alegerilor prezidenţiale”, a precizat Candu.

Andrian Candu a respins acuzaţiile că PDM ar fi ştiut din timp de decizia Curţii Constituţionale din 4 martie, din care motiv nu s-a recurs la pregătirile de alegerile prezidenţiale în cadrul Parlamentului. „Am avut alte priorităţi, cum ar fi relaţiile cu partenerii europeni, stabilirea foii de parcurs, desemnarea guvernatorului BNM, asigurarea stabilităţii politice etc. Atunci când ni se spunea că începând cu luna aprilie nu vor fi bani pentru achitarea pensiilor, nu ne ardea de alegerea preşedintelui”, a explicat Candu.

Preşedintele Parlamentului a declarat că în situaţia actuală Nicolae Timofti este un preşedinte bun şi este foarte bine că a acceptat să asigure interimatul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽