X 
Cutremure stiri: 502

Moldova și Rusia soluționează probleme ale cooperării în spațiul aerian

16 mar. 2016,, 11:00   Economie
4790 0
 Moldova și Rusia soluționează probleme ale cooperării în spațiul aerian
Foto: argumenti.md

Șeful Autorității Aviatice Ruse („Rosaviația”), Aleksandr Neradko, a avut o întrevedere de lucru cu delegația Autorității Aeronautice Civile a Moldovei, condusă de directorul acesteia, Mircea Maleca, informează NOI.md.


Potrivit comunicatului structurii ruse, în cadrul întrevederii părțile au examinat un șir de chestiuni referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul aplicării prevederilor Acordului interguvernamental dintre Moldova și Rusia privind comunicațiile aeriene din 26 septembrie 1994, suportul cu vize a echipajelor moldovenești, precum și politica tarifară a ambelor state.

Aleksandr Neradko i-a informat pe colegii moldoveni despre redistribuirea funcțiilor Comitetului Interstatal de Aviație (MAK) între Ministerul Transporturilor, Ministerul Industriei și Comerțului și „Rosaviația”. În particular, șeful Autorității Aviatice Ruse a amintit că Agenția Federală pentru Transport Aerian a obținut abilități pentru certificarea navelor aeriene, motoarelor, elicelor și aerodromurilor.

Structura deja a inițiat exercitarea noilor sale funcții și a eliberat certificat-tip pentru categorie de transport a elicopterului Mi-38, certificat-tip suplimentar pentru elicopterul „Ansat”; certificat de navigabilitate pentru export a obținut avionul Sukhoi SuperJet-100 (RRJ-95).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав