COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Usatîi promite o surpriză la alegerile prezidenţiale

16 mar. 2016,, 08:15   Politică
4937 6
Usatîi promite o surpriză la alegerile prezidenţiale
Foto: noi.md

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a spus că formaţiunea sa va avea un candidat bun la prezidenţiale, care îi va uimi pe mulţi, însă obiectivul de bază al acestui partid rămîne a fi alegerile parlamentare anticipate.


Partidul extraparlamentar de opoziţie, „Partidul Nostru”, al cărui lider este omul de afaceri Renato Usatîi, va participa la alegerile prezidenţiale. Despre aceasta a anunţat marţi liderul formaţiunii.

Dat fiind faptul că Usatîi nu are împliniţi 40 de ani, acesta nu poate candida la funcţia de şef al statului. Totuşi, Usatîi susţine că formaţiunea pe care o conduce va avea un candidat bun la aceste alegeri.

„Partidul Nostru” va avea un candidat propriu, care va lupta pe stînga eşichierului politic la alegerile prezidenţiale. Acesta va fi un candidat bun, care o să-i uimească pe mulţi. Sîntem decişi să luptăm pentru victorie, dacă aceste alegeri vor avea loc”, a spus Usatîi.

Totuşi, acesta a spus că principala prioritate a „Partidului Nostru” rămîne dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că la 4 martie 2016 Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat, practic, reforma constituţională din iulie 2000. Aceasta a constatat încălcarea de către Parlament a procedurilor de revizuire a Constituţiei şi depăşirea limitelor de revizuire a Constituţiei. Instanţa a declarat nule mai multe prevederi din Constituţie, introduse prin reforma din iulie 2000, inclusiv alineatele 1, 3, 4 şi 5 de la articolul 78 în redacţia actuală a Legii Supreme.

CCM a mai statuat că rămîne în vigoare mecanismul anterior de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, adică votul universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Astfel, chiar dacă timp de 11 ani în ţara noastră au funcţionat anumite mecanisme specifice republicilor parlamentare, asupra acestora plana o alură de neconstituţionalitate şi de nulitate, iar acest lucru a fost descoperit abia acum de CCM.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽