X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Listă cu identităţile a 22.000 de membri ISIS, făcută publică de un fost jihadist

10 mar. 2016,, 23:00   Externe
4437 0
Обнародованы личные данные 22 тысяч боевиков ИГИЛ
Foto: wikipedia.org
Documentele au fost reţinute. Tezaurul de date pentru serviciile de securitate occidentale ale grupului terorist conține numele, naționalitatea, adresele, numerele de telefon și contactele familiale ale recruților.

Lista conţine detaliile ale cel puțin 16 luptători britanici, inclusiv Birmingham hacker Junaid Hussain și Cardiff-născut Khan Reyaad, care au fost amândoi uciși de un avion din SUA anul trecut, scrie Daily Mail.

Foşti şefi ai serviciilor secrete britanice au descris documentele ca „cea mai mare descoperire din ultimii ani” în lupta împotriva terorismului. Britanicul Junaid Hussain a călătorit în Siria de la Birmingham, în 2013, și a fost căsătorit cu doamna Teroarei Sally Jones, iar dosarul lui ISIS este printre cele 22.000 de nume.

Experții cred că dosarele ar putea fi de nepreţuit în lupta împotriva jihadiștilor, care s-au strecurat înapoi în Europa, intenția de a aduce vărsare de sânge pe străzi în atacuri „enorme și spectaculoase”. Recruți din cel puțin 51 de țări, inclusiv Marea Britanie, care a călătorit în regiune pentru organizației teroriste criminale – cunoscută pentru brutalitatea sa, inclusiv răstigniri și masacre – au primit ordin să renunțe la informațiile lor cele mai sensibile.

Abdel Bary, în vârstă de 26 de ani, din Londra, s-a alăturat ISIS, în 2013, după ce a vizitat Libia, Egipt și Turcia. El este desemnat ca un luptător, dar este mai bine cunoscut în Marea Britanie ca un artist rap.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?