Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1130

Generalul Petrică: Șalaru este cea mai mare nenorocire pentru Armata Națională (VIDEO)

9 mar. 2016,, 11:48   Politică
14423 14
Генерал Постика: Шалару – самое большое несчастье для Национальной армии
Foto: ipn.md
Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a devenit cea mai mare nenorocire pentru Armata Națională în ultimii ani. Lupta lui cu șeful Marelui Stat Major, Igor Gorgan, denotă că actualul conducător al Ministerului Apărării nu este în stare să susțină o dispută onestă. De acest fapt este sigur prim-viceministru al Apărării, ex- fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a Republicii Moldova, Nicolae Petrică, cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”, informează NOI.md.

„Șalaru este cea mai mare nenorocire pentru Armata Națională în anii îndelungați de independență a RM. Probabil, el singur nu înțelege de ce Procuratura Generală pînă în prezent nu s-a ocupat de trecutul lui întunecat. Pînă astăzi el se ocupă de destrămarea armatei și discreditarea ei totală nu numai în interiorul țării, dar și peste hotarele ei. S-a evidențiat prin enunțuri și propuneri stupide, care pot fi calificate numai ca trădare de țară. Comunitatea veteranilor și rezerviștilor structurilor de forță nu cunoaște o persoană mai incompetentă în domeniul securității statului”, a declarat fostul viceministru al Apărării.

Petrică este sigur că unicul factor de stopare a activității lui Șalaru poate fi șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan. „Șalaru a inițiat un război murdar cu Gorgan, expediind o mulțime de petiții calomnioase Guvernului și Parlamentului. Acest fapt demonstrează o dată în plus că ministrul, neavînd niciun fel de pregătire militară, se străduie să se mențină în post. Spre deosebire de el, Gorgan are pregătire profesională, și-a satisfăcut serviciul în Irak, Bosnia și Herțegovina, precum și în Georgia. El știe nu din auzite ce acțiuni trebuie să se întreprindă în condiții militare. Despre demisia lui Gorgan, după cum solicită Șalaru, se va putea vorbi după ce vor fi înlăturate din funcții persoanele mai puțin demne, printre care și actualul ministru al Apărării”, a specificat Nicolae Petrică.

Anatol Șalaru deseori s-a remarcat prin enunțuri neunivoce. Printre ultimele este solicitarea referitoare la evacuarea trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei și declarația că Rusia încalcă neutralitatea Moldovei. Aceste declarații au cauzat reacția negativă a MAE al Rusiei, al cărui purtător de cuvînt, Maria Zaharova, a afirmat că ele nu se înscriu în concepția comună a relațiilor moldo-ruse și contribuie la înrăutățirea lor.
Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав