Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin: Eu demult cunosc simpatiile dumneavoastră politice

15 feb. 2016,, 18:00   Politică
5051 6

Воронин: Давно знаю о Ваших политических «симпатиях»
Foto: noi.md

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a făcut o declarație oficială în legătură cu reflectarea de către jurnaliștii unuia dintre siteurile moldovenești a mitingului, consacrat aniversării retragerii trupelor din Afganistan, care a avut loc la 14 februarie.

«Aici şi întotdeauna dumneavoastră nu vă deosebiţi cu nimic de majoritatea jurnaliştilor din aşa-numita presă «liberă şi democratică». Stăpînii şi interesele sunt pentru dumneavoastră mai presus de adevăr, scrie Vladimir Voronin. - Dar nu în aşa măsură! De ce a fost nevoie să minţiţi la manifestarea care a avut loc ieri, 14 februarie?! Mă refer la mitingul consacrat aniversării scoaterii trupelor artmate din Afganistan.

Şi luptătorii afganezi din Moldova, şi mii de alţi oameni cunosc atitudunea mea faţă de ei ca faţă de ostaşi care au vărsat sînge în Afganistan şi, cu preţul propriei vieţi, şi-au îndeplinit acolo cu demnitate datoria internaţională. Eu, şi pînă a fi Preşedinte, şi în timpul cît am îndeplinit funcţia de Preşedinte, şi după aceea, şi astăzi, şi întotdeauna am fost, sunt şi totdeauna voi fi alături de ostaşii afganezi.

În acelaşi timp, pentru mine este absolut indiferent faptul unde se află şi ce face în această zi Preşedintele ţării, Guvernul şi deputaţii. Cu atît mai mult că în această zi ei vin la monumentul ridicat în cinstea ostaşilor afganezi doar pentru că acest lucru îi obligă să-l facă funcţiile pe care le ocupă în prezent.

Spre deosebire de dumnealor, eu comunic permanent cu aceşti oameni. Aşa a fost în timpul cînd am înălţat impunătorul Monument al memoriei celor căzuţi în Afganistan, precum şi alte monumente consacrate lor din teritoriul Moldovei. Şi cînd am deschis Centrul Republican de Reabilitare a sănătăţii lor, şi cînd, în mod legitim, noi am examinat problemele atribuirii lor unor anumite înlesniri. Aşa că ei de mult sunt prietenii mei.

Dar Unimedia nu vrea să ştie asta. Dumneavoastră ca şi majoritatea dintre posturile TV, radio şi Internet-site-uri, aveţi o singură sarcină: să demonstraţi că tot ce e legat de Partidul Comuniştilor e întotdeauna ceva numaidecît rău.

Ca rezultat, i-aţi adus la putere şi-i sprijiniţi timp de 7 ani pe nişte oameni corupţi, pe nişte trădători-naţionalişti şi pur şi simplu pe nişte trădători, care jefuiesc ţara şi îşi bat joc de popor.

Iar dumneavoastră coparticipaţi la toate aceste fărădelegi.

Printre altele: odată ce le observaţi şi le vedeţi atît de bine pe toate cele din jurul nostru, dacă aţi fi dorit, aţi fi văzut că la miting, alături de ostaşii internaţionalişti, nu au fost atît de agreaşii de dumneavoastră naţionalişti, unionişti şi socialişti.

Nu au fost şi nici unul dintre acei 14 deputaţi, care au trădat PCRM.

Fără de nici un respect, Vladimir Voronin»

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?