Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vicepreședintele „Gazprom” va întreprinde o vizită la Chișinău

12 feb. 2016,, 17:30   Economie
4508 4
Вице-президент "Газпрома" приедет в Кишинев
Foto: ria.ru
Vicepreședintele concernului rus „Gazprom”, președintele Consiliului de observatori al SA „Moldovagaz”, Valeri Golubev, se va afla în perioada 2-3 martie 2016 la Chișinău, unde va analiza activitatea întreprinderii moldo-ruse „Moldovagaz”, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, la această înțelegere prealabilă s-a ajuns în cadrul întrevederii de la Moscova între vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, și Valeri Golubev.

Octavian Calmîc s-a întîlnit la Moscova și cu ministrul Energeticii al Federației Ruse, Alexandr Novak, cu care a abordat un șir de subiecte privind cooperarea bilaterală în sfera energetică, situația actuală în domeniul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale și energie electrică din Federația Rusă. De asemenea, părțile au stabilit un set de acțiuni necesare pentru dinamizarea relațiilor între cele două state pe această filieră.

Ministrul Economiei s-a întîlnit, de asemenea, cu Karina Țurcan, membru al Consiliului de administrație al companiei „Inter RAO”. Interlocutorii au pus în discuție problematica furnizării energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova de către concernul rus și perspectivele de eficientizare a colaborării între companiile de profil din ambele țări.

În cadrul negocierilor de la Moscova Octavian Calmîc a fost însoțit de directorul general interimar al SA „Energocom”, Andrian Pritula, și de ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?