X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tinerii manageri din Moldova își pot spori competențele în Germania

10 feb. 2016,, 13:00   Business
3057 0

Молодые управленцы Молдовы могут повысить квалификацию в Германии
Foto: diplo.de

Fundația germană Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) a inițiat un concurs pentru perfecționarea calificării tinerilor manageri din Moldova, Rusia, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Turcia, ai cărui cîștigători își vor putea perfecționa calificarea la colegiul cu frecvență redusă „Carl Friedrich Goerdeler”, transmite NOI.md.

Potrivit mass-mediei germane, Colegiul „Carl Friedrich Goerdeler” este un program al Fundației Robert Bosch, realizat în conlucrare cu Consiliul german pentru relații internaționale. Programul este prevăzut pentru tineri manageri din Armenia, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Moldova, Rusia, Turcia și Ucraina, care muncesc în sectorul de stat (administrarea publică și organizații non-comerciale), precum și în business.

Goerdeler Kolleg propune noii generații de conducători pregătire profesională în domeniul administrării eficiente. Programul, prevăzut pentru un an, propune viitorilor manageri posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele în domeniul relațiilor politice și cooperării internaționale. Participanții se vor întîlni cu oameni politici, experți ai societății civile, reprezentanți ai structurilor de stat ale Germaniei și UE și vor susține un curs de perfecționare a calificării în domeniul modernizării administrării și gestionării eficiente.

Obiectivul principal al programului este pregătirea unei noi generații de manageri eficienți. Principalul criteriu al selectării este calificarea pretendenților. Cererea de participare la concurs include CV-ul, nota de motivare, o descriere succintă a proiectului, care trebuie să fie non-comercial, diploma de studii superioare, certificate și alte acte ce confirmă cunoașterea limbii germane și scrisoarea de recomandare din partea angajatorului.

Toate cheltuielile de cazare și transport și le asumă partea-gazdă. În afară de aceasta, participanții la program beneficiază de bursă în valoare de 400 de euro pentru toată perioada de studii. Această sumă urmează să acopere cheltuielile suplimentare, care pot apărea în timpul seminarelor.

Dosarele pentru participare pot fi depuse pînă la 2 martie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?