Ce drumuri noi vor fi construite în Moldova?

9 feb. 2016,, 13:30   Economie
6531 0

Какие новые дороги построят в Молдове?
Foto: noi.md

Moldova se pregătește de etapa ordinară a construcției noilor drumuri cu mijloacele donatorilor internaționali. În particular, a fost anunțat un tender internațional pentru selectarea contractanților la construcția în țara noastră a unui șir de șosele noi cu mijloacele de creditare ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și granturile Uniunii Europene, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Băncii Europene, în particular este vorba despre selectarea companiilor pentru construcția drumului de ocolire la Slobozia Mare (finanțarea BERD), drumului Porumbrei-Cimișlia, drumului de ocolire la Comrat, drumului Chișinău-Porumbrei (toate finanțate de Banca Europeană de Investiții), precum și construcția drumurilor de ocolire la Bahmut și Vulcănești (finanțată de Comisia Europeană).

În afară de aceasta, vor fi selectate companii de consultanță pentru exercitarea controlului asupra executării acestor lucrări. Concursurile pentru contracte, după cum se așteaptă, vor avea loc în trimestrele II și III ale anului 2016. Lucrările vor fi finanțate din mijloacele creditelor BERD și BEI, care au alocat împrumuturi în valoare de cîte 150 mil. euro pentru implementarea Programului de reabilitare a rețelei de drumuri din Moldova, precum și ale grantului UE în valoare de 16,2 mil. euro.

Anterior s-a comunicat că construcția drumurilor de ocolire menționate la Comrat, Slobozia Mare, Bahmut, Vulcănești, precum și reabilitarea integrală a traseelor naționale, care trec prin aceste localități, cu suportul partenerilor europeni va permite de a reduce cheltuielile de transport, va asigura confortul și securitatea circulației rutiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?