Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sturza: Candu şi Filip, lăsaţi PR-ul de doi bani, prindeţi în piuneze scrisoarea guvernului român şi la treabă

1 feb. 2016,, 12:15   Politică
2370 25

Sturza: „Candu şi Filip, lăsaţi PR-ul de doi bani, prindeţi în piuneze scrisoarea guvernului român şi la treabă”
Foto : interakt.md

Pentru prima dată din 1812, România ca stat își asumă responsabilitatea direct și expres de teritoriul dintre Prut și Nistru – Republica Moldova. Modernizare, reforme, lupta cu corupția, securitate, societate civilă, drepturile omului, scrie Ion Sturza într-un mesaj pe o reţea de socializare.

Potrivit fostului prim-ministru, aceste acţiuni sunt „un fel de impunere la pace pentru oligarhia de la Chişinău”.

„Nimic geopolitic! Un fel de impunere la pace pentru oligarhia de la Chișinău. Un fel de administrare externă sub înaltul patronat al americanilor. Eu unul salut acest demers extrem de curajos al guvernului Cioloș”, scrie Sturza.

Acesta anunță că va monitoriza implementarea reformelor cerute de Guvernul român în schimbul deblocării primei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro promis de București.

„Voi urmări atent implementarea. Să nu ne stresăm. Toate aceste condiții sunt în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Domnilor Candu și Filip, lăsați PR-ul de doi bani, prindeți în piuneze la intrarea în birou scrisoarea guvernului român și la treabă! Suntem cu ochii pe voi”, a transmis Sturza.

Premierul României, Dacian Cioloș, a prezentat sâmbătă o scrisoare adresată omologului său Pavel Filip, în care sunt detaliate aspectele „cheie prin care autoritățile de la Chișinău vor reconfirma dorința de reformare a statului, permițând accesarea împrumutului acordat de către România”.

Scrisoarea reafirmă sprijinul României pentru Republica Moldova și cetățenii săi și îndeamnă la un dialog civic între autorități și reprezentanții societății civile.

„Pentru crearea condiţiilor necesare transferării primei tranşe de 60 milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro, apreciem necesar ca autorităţile Republicii Moldova să întreprindă, în termenul cel mai scurt, înaintea transferului acestei prime tranșe, acţiuni decisive”, anunță premierul român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?