Politolog rus: Rusia are o şansă bună de a recunoaşte Transnistria

Politolog rus: Rusia are o şansă bună de a recunoaşte Transnistria
Foto: vesti.md
"Rusia are o şansă bună de a recunoaşte independenţa Republicii Moldoveneşti Nistrene", consideră politologul rus Oleg Matveicev, profesor al Universităţii Naţionale de Cercetări – Şcoala Superioară de Economie.

Sursa citată a spus într-un interviu pentru agenţia rusă "Novîi deni" că asemenea pas "ar fi logic în condiţiile "maidanului moldovenesc", care a devenit reacţie la noua înaintare a americanilor şi încercarea de a forma ilegal organele puterii în republică".

"Rusia trebuie să acţioneze la fel cum a procedat pînă acum, după formula: la fiecare fărădelege americană vom răspunde aşa ca rezultatele acţiunilor lor să se reducă la zero", a spus Matveicev.

El a amintit că atacarea pacificatorilor ruşi de către Georgia a dus la recunoaşterea independenţei Abhaziei şi Osetiei de Sud.

"Au făcut maidan în Ucraina – au primit referendum în Crimeea şi plecarea Donbassului. Au vrut să ia Moldova – vor primi recunoaşterea Transnistriei!", a opinat politologul.

În opinia lui, "mecanismul de recunoaştere a RMN este simplu: făcînd trimitere la rezultatele a două referendumuri, Parlamentul Transnistriei se adresează Rusiei, care recunoaşte independenţa RMN".

"Următorul pas, în caz de o eventualitate, ar putea fi aderarea Transnistriei la Rusia. Trebuie să-i «educăm pe americoşi», trebuie de fiecare dată să le dăm de înţeles că orice atac la adresa noastră va rezulta pentru ei cu pierderi însutite, pentru ca Washington nici să nu se gândească să ne facă rău", a subliniat "vechiul prieten al Transnistriei".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load