X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moscova dezminte instalarea unei a doua baze aeriene în Siria

26 ian. 2016,, 03:00   Externe
1318 1

Foto: rsute.ru

Rusia nu are în proiect deschiderea unei a doua baze aeriene în nord-estul Siriei, a declarat luni Ministerul Apărării de la Moscova, ca reacție la informațiile apărute în presa occidentală privind instalarea unei baze ruse la Qamishli, în Kurdistanul sirian."Nicio nouă bază aeriană (...) pentru primirea de avioane ruse pe teritoriul Republicii Arabe Siriene nu a fost creată și nici nu este prevăzută", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului menționat, Igor Konașenkov, citat de Interfax.

Citând surse militare americane, mass-media americane și britanice au indicat săptămâna trecută că 200 de militari ruși amenajează un aeroport la Qamishli, în centrul acestui oraș controlat în comun de autoritățile kurde locale și de regimul sirian.

"Noi am subliniat deja de mai multe ori că zborul avioanelor noastre, chiar către locul cel mai îndepărtat din Siria, ia aproximativ 30 de minute. (...) De aceea cei care evocă deschiderea unei baze situate la frontiera turco-siriană sunt de o ignoranță crasă", a mai declarat Igor Konașenkov.

El a adăugat că aceste informații au fost lansate de fapt pentru a acoperi concentrarea de trupe turce la frontiera siriană. Pe lângă informațiile din presa occidentală, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a indicat, potrivit AFP, că pe aeroportul din Qamishli, situat chiar în fața orașului turc Nusaybin (sud-est), au fost observați soldați și ingineri ruși de ordinul a "câteva zeci".

În urma acestor informații, Ankara — care se află în prezent într-o gravă criză diplomatică cu Moscova, după ce aviația turcă a doborât la sfârșitul lunii noiembrie 2015 un bombardier rus la frontiera cu Siria — a declarat că "urmărește îndeaproape" activitățile militare ruse la granița sa cu teritoriul sirian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?