X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Statele UE cer prelungirea controalelor temporare la frontieră în spațiul Schengen

26 ian. 2016,, 02:00   Externe
862 1

Foto: agerpres.ro

Țările Uniunii Europene (UE) i-au cerut executivului blocului comunitar să se pregătească pentru prelungirea, până la doi ani, a controalelor temporare la frontieră în spațiul Schengen, a indicat luni ministrul olandez pe probleme de migrație, Klaas Dijkhoff, citat de agenția Reuters.Unele țări membre ale Schengen, străduindu-se să țină sub control cea mai gravă criză migratorie din ultimele decenii din Europa, au reintrodus controalele la frontierele interne ale zonei.

''În prezent, măsurile temporare pot fi luate doar pentru o perioadă limitată la șase luni. Dar afluxul fără precedent de solicitanți de azil, care a determinat statele membre să ia aceste măsuri pe plan național, nu a scăzut încă'', a afirmat într-o conferință de presă Dijkhoff, care a prezidat reuniunea ministerială de la Amsterdam.

''Astfel, statele membre au invitat Comisia (Europeană) să pregătească bazele legale și practice pentru prelungirea măsurilor temporare la graniță, în baza art. 26 al codului Schengen privind frontiera'', a precizat ministrul olandez, referindu-se la un articol care permite menținerea de controale la frontierele interne pe o perioadă de până la doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?