Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

John Kerry justifică sancțiunile americane împotriva programului balistic iranian

22 ian. 2016,, 01:00   Externe
986 0

Foto: mk.ru

Secretarul de stat american John Kerry a justificat joi sancțiunile adoptate duminică de Statele Unite ale Americii împotriva programului iranian de rachete balistice, estimând că Teheranul a încălcat dreptul internațional, relatează AFP.'Am spus clar că recurgem la sancțiuni atunci când considerăm că este justificat pentru a contracara un comportament care, din punctul nostru de vedere, încalcă legea sau rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU sau amenință siguranța SUA', a declarat John Kerry în marja Forumului economic de la Davos.

'Susținem sancțiunile pe care le-am impus. Considerăm că au fost utilizate în mod rațional și eficient', a mai spus șeful diplomației americane.

El a reacționat la declarațiile omologului său iranian Mohammad Javad Zarif care a afirmat miercuri la Davos că 'este mai degrabă bizar faptul că Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la programul de rachete iranian care are scop defensiv și nu încalcă nicio lege internațională în vigoare'.

Ministerul american al Finanțelor a anunțat duminică adoptarea de noi sancțiuni legate de programul de rachete balistice al Iranului, la o zi de la ridicarea măsurilor coercitive care vizau programul nuclear al Teheranului.

Cinci cetățeni iranieni și o rețea de companii cu sediile în Emiratele Arabe Unite și China au fost adăugați pe lista neagră financiară americană, a anunțat Trezoreria SUA într-un comunicat. Eventualele active din SUA ale acestor companii vor fi înghețate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?