X 
Cutremure stiri: 502

Un land din Germania atrage OZN-uri pentru muncă

26 sep. 23:00   Externe
7 ore in urma 647 0

O regiune inovatoare din Germania a făcut un pas intergalactic pentru a recruta talente extraordinare – atrăgînd extratereștri să lucreze acolo.

Baden-Wurttemberg, un land german aflat în apropierea graniței dintre Franța și Elveția, este un centru de afaceri și industrial de top, unde își desfășoară activitatea mărci de renume mondial, transmite Digi24.

Regiunea oferă un standard de viață excelent și oportunități de dezvoltare personală pentru oricine este interesat să se mute acolo. Autoritățile estimează că, pînă în 2030, companiile locale au nevoie de aproximativ 500.000 de muncitori cu un înalt nivel de calificare profesională, iar volatilitatea prezentă pe piața forței de muncă a avut darul de a le produce un val de îngrijorare. În aceste condiții, teama ca producătorii locali să rămînă fără forța de muncă necesară a forțat autoritățile landului să extindă invitația de a-și găsi un loc de muncă în zonă, mai în glumă, mai în serios, chiar și către extratereștri.

N-au fost doar vorbe goale, campania de imagine a autorităților, inițiată pentru a atrage atenția asupra condițiilor oferite de landul german, a cuprins chiar și construirea primei piste de aterizare din lume destinată în mod special extratereștrilor, care are și un terminal în care salahorii din afara sistemului solar vor fi întîmpinați cu binețe și informații utile despre Baden-Wurttemberg. Pista de aterizare destinată extratereștrilor a fost amplasată într-o zonă de platou înalt, pentru a fi mai vizibilă și diferențiată de cele destinate traficului aerian obișnuit. „Lipsa forței de muncă calificate este una dintre cele mai mari probleme ale vremurilor noastre.


Baden-Württemberg va avea nevoie de un număr de lucrători calificați de ordinul sutelor de mii pînă în 2030. Trebuie să invităm lucrătorii calificați să vină aici, indiferent de locul din care vin. Către orice formă de viață inteligentă de acolo: «Aterizați aici, în acest land!»”, a explicat Winfried Kretschmann, ministru-președinte al landului Baden-Württemberg încă din 2011. Deși este evident umorul prezent în această campanie, autoritățile nu exclud total întîmpinarea primului extraterestru dornic să muncească în și cu standarde germane. Kretschmann afirmă că dorește ca anunțul despre necesarul de forță de muncă înalt-calificată să ajungă în toate colțurile Pămîntului și dincolo de granițele acestuia. „Vrem să facem cît se poate de clar pentru orice formă de viață inteligentă motivele pentru care ar trebui să ia în serios ideea de a ateriza aici și a se angaja”, afirmă oficialul german.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав