Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Israelul nu va permite Iranului să se doteze cu arma nucleară, reafirmă Netanyahu

17 ian. 2016,, 20:30   Externe
815 1

Foto: ruvr.ru

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a atenționat duminică din nou că Israelul "nu va permite Iranului să se doteze cu arma nucleară", la o zi după intrarea în vigoare a acordului în domeniul nuclear între Teheran și marile puteri și după ridicarea sancțiunilor impuse Iranului, transmite AFP. "Politica Israelului va rămâne cea de până acum: de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară", a afirmat șeful guvernului israelian în cadrul Consiliului de Miniștri, conform unui comunicat al biroului său de presă.

Premierul israelian, inamic declarat al Iranului, a acuzat încă de sâmbătă Teheranul că "nu a renunțat la ambițiile sale de a se dota cu arma nucleară".

Acordul istoric denunțat de Israel a intrat în vigoare sâmbătă după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a dat undă verde, măsura determinând ridicarea sancțiunilor economice cu care se confruntă Iranul de mulți ani.

Israelul, care este considerat singura țară din Orientul Mijlociu dotată cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaște că dispune de aceasta, a încercat cu înverșunare să împiedice acordul, afirmând că înțelegerea nu va opri ambițiile atomice ale Teheranului.

Iranul a negat întotdeauna că dorește să se doteze cu bomba nucleară.

"Israelul va continua să urmărească orice încălcare internațională a acordurilor de către Iran în domeniul nuclear, în privința rachetelor balistice și a terorismului", a adăugat Netanyahu. În cazul unei astfel de încălcări, comunitatea internațională "va trebui să adopte sancțiuni dure și ofensive" împotriva Iranului, a adăugat el, reiterând că Israelul este "pregătit să facă față oricărei amenințări" din partea Teheranului.

El a mai afirmat că ridicarea sancțiunilor oferă de acum Iranului "mai multe mijloace pentru activitățile sale teroriste și agresivitatea sa în regiune și în lume".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?