X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bodnarenco recunoaşte că i s-au propus bani şi funcţii ca să părăsească PCRM

16 ian. 2016,, 18:05   Politică
1677 5

Foto: jurnal.md

Deputatul comunist Elena Bodnarenco a dezvăluit că i s-au propus bani şi funcţii pentru a părăsi PCRM. „Aş vrea şi eu să cred că trădătorii au procedat cum au procedat în numele ţării, dar daţi-mi voie să nu cred în patriotismul actualei majorităţi parlamentare. Personal, pentru a părăsi fracţiunea PCRM mi s-a propus, cu adevărat, la alegere, bani, funcţii, alte facilităţi”, a recunoscut deputatul PCRM, într-un interviu pentru Observatorul de Nord.

Mai mult, Bodnarenco vine cu dezvăluiri despre cei 14 transfugi comunişti, care au fost „prelucraţi” timp de trei luni, potrivit Elenei Bodnarenco.

„Cei 14 au fost „prelucraţi” circa trei luni. Au fost cercetate amănunţit starea financiară a fiecăruia, declaraţiile pe venituri, averea, viaţa personală, viaţa copiilor. Fiecăruia i s-a propus ceva individual: unora funcţii sau bani, altora — închiderea sau deschiderea unor dosare penale. S-a lucrat cu grupuri de 3-4 persoane. Toţi „fugarii” s-au adunat cu 40 de minute înainte de conferinţa de presă de pomină şi numai atunci au aflat câţi sunt la număr. De ce noi considerăm gestul lor drept trădare? Fiindcă nici unul din ei nu a avut curajul să spună tovarăşilor de partid, domnului preşedinte că pleacă.

În PCRM astfel de chestiuni se rezolvă colegial — la plenara partidului, când fiecare are posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere pe orice problemă şi să susţină sau să nu susţină cutare sau cutare decizie. Pe cei 14 nu putea să-i satisfacă nici o decizie a plenarei, fie aceasta pozitivă ori negativă. Adică, dacă Comitetul Central lua decizia de a nu vota noul guvern, aceştia nu aveau nici un folos, iar dacă se proceda invers, adică se vota guvernul, ei votau pe gratis. Apropo, cei 14 nu au fost primii, deoarece pe aceeaşi cale anterior au mers Lidia Lupu de la PSRM, Nicolae Juravschi şi Petru Ştirbate de la PLDM, iar luni exemplul lor a fost urmat de încă 7 PLDM-işti”, a mai declarat Elena Bodnarenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?