Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Valentina Buliga, propusă pentru funcția de membru al delegației Parlamentului la APCE

14 ian. 2016,, 12:40   Politică
1140 5
Булига может стать членом делегации парламента в ПАСЕ, Серджиу Сырбу станет заместителем члена делегации
Foto: gov.md
Deputatul democrat Valentina Buliga urmează a fi aleasă în calitate de membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Totodată, democratul Sergiu Sîrbu, urmează să ajungă în calitate de membru supleant al delegației Parlamentului la APCE. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat de Biroul permanent al Parlamentului și urmează a fi pus în la vot în una din ședințele următoare.

Propunerea vine ca urmare a deciziei democratului Igor Corman de a renunța la mandatul de deputat. Astfel, conform proiectului de decizie „Igor Corman, aparținând fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova se revocă din calitatea de membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”.

În context, deputatul Valentina Buliga urmează a fi revocată din calitatea de membru supleant al delegației, devenind membru al delegației Parlamentului RM la APCE, iar Sergiu Sîrbu - să-i ia locul în funcția de membru supleant.

Realitatea.md amintește că democratul Igor Corman și-a depus mandatul de deputat în cadrul ședinței din 15 octombrie 2015. O cerere în acest sens a fost depusă de acesta încă pe 30 septembrie. Imediat după anunț, demisia a fost supusă votului și acceptată cu 78 de voturi ale deputaților în Parlament.

Actualmente acesta activează în calitate de director al reprezentanței companiei "Sumitomo Electric Bordnetze GMBH" în Republica Moldova - o companie transnaţională mare, membru al grupului nipon Sumitomo Electric Industries Group, care este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali din industria de automobile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?