X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Usatîi: Timofti a refuzat să propună candidatura lui Plahotniuc

12 ian. 2016,, 13:45   Politică
908 5
Foto: noi.md
Președintele Nicolae Timofti a refuzat să înainteze candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în timpul unei videoconferințe pe Perispope.tv.

„Lupușorii noștri au mers la Timofti doar cu o singură candidatură – Plahotniuc. Timofti a spus nu. Bravo lui, rezistentului nostru soldățel de plumb. Pe parcursul cîtorva zile apropiate, situația urmează să se clarifice definitiv. Dacă Timofti va ceda și îl va înainta pe Plahotniuc, noi toți vom ieși”, a comunicat Renato Usatîi.

Dînd răspuns la întrebările internauților privind evoluția evenimentelor, Renato Usatîi a spus: „Vom decide ce să facem în funcție de faptul pe cine îl va înainta Timofti. Cînd peste 80 la sută din populație nu au încredere în regimul de la guvernare, aceasta denotă că noi trebuie să luăm puterea în mîini”.

Anterior, Renato Usatîi a comunicat că conducerea Partidului Democrat intenționează să organizeze miercuri o acțiune masivă cu revendicarea de a-l înainta pe Plahotniuc la funcția de prim-ministru și în acest scop la Chișinău vor fi transportați zeci de mii de angajați ai întreprinderilor controlate de PDM.

„Plahotniuc adună oamenii la reședința lui Timofti pentru a exercita presiune asupra acestuia. Ei vor înainta ultimatumul – ori Timofti îl înaintează pe Plahotniuc, ori va fi terminat. Sper foarte mult că nu vor reuși”.

Renato Usatîi consideră că nu este necesar de convocat manifestări împotriva celor care vor fi forțați să vină la Chișinău „să-l susțină”. „Trebuie să înțelegeți că acești oameni sînt impuși să vină. Ei adună angajații întreprinderilor, birourilor de pașapoarte, de la Telecom etc. și tuturor li se spune că dacă nu merg vor fi concediați. Cei care își aduc cunoștințele sînt plătiți. La Bălți, spre exemplu, se plătesc cîte 150 de lei, dimineața toți se adună într-un anumit loc și de acolo merg în marș spre Chișinău”.

„Noi nu trebuie să comitem greșeli, este important să rezistăm și să învingem. După ce se vor pronunța democrații, noi vom spune ultimul cuvînt. Iar cuvîntul nostru depinde de atitudinea din societate. Chiar acum noi sîntem în stare să adunăm mii de oameni. Dar ca să răsturnăm regimul, trebuie să unim toată țara”, a specificat Renato Usatîi.

La dialogul cu liderul PN de luni seara au participat peste 500 de internauți, au fost adresate peste o sută de întrebări cu subiecte politice actuale și despre problemele orașului Bălți. Geografia participanților la conferință a fost foarte extinsă, nu pur și simplu internațională, ci transcontinentală. Pe Renato Ustaîi l-au salutat internauți din orașele Moldovei, din Transnistria, precum și de la Moscova, Sankt-Petersburg, Paris, Roma, Chicago, Los Angeles, Timișoara, Londra, Geneva, Bologna, Livorno, Voronej, Bruxelles, Odesa, Liubereț, Novîi Urengoi, Ramensk, Iugra.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?