Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Tariful pentru gaz va fi revizuit din nou săptămâna viitoare

9 ian. 2016,, 16:00   Economie
1247 4
На следующей неделе тариф на газ может быть пересмотрен в очередной раз
Foto: oron.ro
Moldovenii vor afla peste cinci zile cât vor plăti pentru gazele naturale. Consiliul de Administraţie al ANRE anunţă pentru miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 10.00, desfăşurarea unei şedinţe publice la care va fi examinat şi supus aprobării proiectul de modificare a Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale.

Astfrl, majorarea de 10 la sută a tarifului la gaz, aprobată în noiembrie, s-ar putea înjumătăţi. Şi asta după ce Parlamentul a votat în lectură finală anularea controversatului amendament „Furdui”, prevedere ce a pus pe umerii consumatorilor cheltuielile pentru tranzitarea gazului.

Iniţiativa a venit din partea şefului Comisiei Economiei, care spune că menţinerea acestui amendament contravine normelor legale internaţionale, cauzând scumpiri la gaz. Astfel, ANRE urmează să-şi revadă tarifele.

Amintim că amendamentul controversat aparţine fostului deputat PLDM Simion Furdui şi a fost votat în iulie 2014. Potrivit experţilor în energetică, modificarea înseamnă o povară financiară de circa 800 de mii de lei în fiecare zi pentru consumatori, ceea ce a dus la majorarea cu 10 la sută a tarifului pentru gaze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?