X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Bursa din New York, cel mai dezastruos inceput de an din istorie

8 ian. 2016,, 23:30   Externe
977 2

Foto: manager.ro

Pe fondul degringoladei care a cuprins piata de actiuni din China si a pretului tot mai scazut al petrolului, Bursa din New York a cunoscut cel mai dezastruos inceput de an de la crearea celui mai cunoscut indice, in urma cu 88 de ani. E adevarat ca vineri, Wall Street a inceput activitatea in forta, afisand, la jumatate de ora de la deschiderea cotatiilor, o crestere de 1,1%, sustnut fiind de cifrele incurajatoarea privind evolutia pietei locurilor de munca.

Wall Street traverseaza una dintre cele mai negre perioade de la crearea Dow Jones, in 1928. Indicele celor 30 de mari valori a pierdut joi 392 de puncte, adica 2,3%, la 16.514 puncte. In primele patru sedinte de tranzactionare din 2016, bursa din New York a afisat un recul total de 5,2%, scadere nemaivazuta vreodata. Tendinta intretinuta de volatilitatea pietelor chineze si de ieftinirea tot mai accentuata a petrolului.

"Deprecierea yuanului, moneda chineza, au intarit temerile privind posibilitatea ca economia acestei tari sa inregistreze o incetinire mult mai accelerata decat s-a estimat initial, cu impact asupra intreprinderilor din intreaga lume, inclusiv din SUA", a comentat Robert Pavlik, expert la Boston Private Wealth.

In plus, scaderea cotatiilor la petrol, care tind sa coboare spre 30 de dolari/baril, a amplificat preocuparile jucatorilor pe de piata. De la jumatatea anului 2014, pretul aurului negru a pierdut 70%, din care 10% numai in primele sedinte de tranzactionare din acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?