Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Cum să distingi colindătorii de infractori

6 ian. 2016,, 14:40   Societate
945 0
Как отличить колядующих от преступников?
Foto: trm.md
În ajun de Crăciun poliția tradițional atrage atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru ca bunurile cetățenilor să nu cadă în mîna infractorilor. Reprezentanții organelor de drept au oferit cîteva sfaturi pentru protejarea locuinței de hoți, informează NOI.md.

Astfel, poliția recomandă cu insistență ca în momentul în care primiți colindătorii, să nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot capta interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încîntați de anumite obiecte. Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucît, pe fondul unor nemulțumiri, aceștea pot manifesta un comportament agresiv. Cînd primiţi colindători, este bine să nu îi primiţi în casă. Acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului, deoarece tradiția permite acest lucru.

Pe lîngă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate în curtea casei sau în scara blocului în care locuiți. De aceea, poliţiştii recomandă să nu deschideţi uşa de la intrarea în bloc oricui. De asemenea, copiii sînt rugaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sînt singuri în casă. Daca nu veți petrece Crăciunul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sînteţi plecat.

Astăzi creștinii ortodoxi de rit vechi sărbătoresc ajunul Crăciunului. În Moldova se obișnuiește să se colinde atît în ajunul Crăciunului, cît și nemijlocit de Crăciun, pe 7 ianuarie.
0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X