X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova s-au făcut încercări de a comercializa mercur în valoare de 3,4 milioane de lei

24 dec. 2015,, 12:15   Societate
1466 2
В Молдове попытались реализовать ртуть на 3,4 миллиона леев
Foto: sputnik.md
În Moldova a fost reținut o grupare criminală implicată în contrabanda de mercur alb din Rusia. Prin intermediul unei filiere de contrabandă internaționale, în republica au fost introduse 35 kg de metal toxic, relatează NOI.md.

Canalul de livrare a lotului de mercur în volum de 35 kg a fost reprimat de organele de drept. Potrivit procurorului interimar al municipiului Chișinău, Igor Popa, acest lot a fost cel mai mare din istoria activităţii instituţiei. Pe piața neagră acest lot ar putea fi vîndut cu 3,4 milioane de lei. Infractorii au fost reținuți în flagrant, atunci cînd s-au întîlnit cu un ofițer sub acoperire, căruia i-au propus să achiziționeze o parte a lotului în valoare de 1 milion de lei. Mercurul a fost adus din Rusia și transportat în containere speciale.

Procurorii presupun că în contrabandă ar putea fi implicaţi vameşii. „Contrabanda a fost introdusă prin vamă transnistreană. La vama noastră mărfurile nu au fost supuse controlului, ar putea fi vorba despre neglijență. În cazul în care vina personalului vamal vor fi dovedită, acesta va fi tras la răspundere în conformitate cu legea”, a declarat Papa.

Din gruparea criminală făceau parte trei bărbați cu vîrste cuprinse între 58 şi 65 de ani. Doi dintre ei sînt locuitori ai capitalei, iar al treilea – originar din raionul Cahul. Pe numele a doi contrabandişti a fost emis un mandat de arest preventiv pe 72 de ore, a treia persoană se va afla în arest la domiciliu.

Persoanele reţinute ar putea figura în mai multe dosare penale. Pentru încălcarea regulilor de circulație a substanțelor toxice acestea ar putea fi sancţionate cu o amendă de la 4 la 12 mii de lei și privaţiunea de libertate de pînă la trei ani. De asemenea, ei vor fi pedepsiți pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari, comisă de grup de persoane. Acest lucru prevede închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?