X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Irak: Sute de militanţi ISIS sunt baricadaţi în centrul oraşului irakian Ramadi

22 dec. 2015,, 22:00   Externe
844 0

Foto: tvc.ru

Forţe armate irakiene au luat marţi cu asalt centrul oraşului Ramadi, cu scopul de a-i disloca pe militanţii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) care au cucerit localitatea în mai, a declarat Sabah al-Numani, un purtător de cuvânt al forţelor antiteroriste, pentru Reuters. Statul Islamic a cucerit Ramadi, capitala provinciei irakiene Anbar (vest), în mai.

Operaţiunea de recucerire a oraşului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost lansată la începutul lunii trecute, în urma unor eforturi de luni de zile de a întrerupe liniile de aprovizionare către oraş, a cărui cucerire de către Statul Islamic a reprezentat o înfrângere majoră a slabului Guvern irakian central. "Forţele noastre avansează către complexul guvernamental din centrul Ramadi", a declarat al-Numani.

"Confruntări armate au loc în cartiere din jurul complexului, cu susţinerea forţelor aeriene", a precizat el.Între 250 şi 300 de militanţi din cadrul Statului Islamic sunt baricadaţi în centrul Ramadi, capitala provinciei Anbar (vest), estimează serviciile irakiene de informaţii.O recucerire a oraşului ar ridica moralul forţelor irakiene în domeniul securităţii, afectat puternic după ce Statul Islamic a cucerit anul trecut aproximativ o treime din Irak - un important producător de petrol care face parte din OPEC şi un aliat al Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?