Preşedintele stiri: 3022

Moldova, pe locul II în lume după accesibilitatea pachetului Internet+TV digitală

14 dec. 2015,, 10:45   Economie
1306 1
Foto: linuxgid.ru
Moldova s-a clasat pe locul II în lume printre ţările cu cele mai accesibile oferte complexe „doi în unu”: Internet plus televiziunea digitală IPTV. Potrivit mass-mediei străine, acest lucru îl denotă datele ratingului efectuat de compania internaţională SecDev și ia în considerare ofertele iniţiale ale marilor operatori particulari din Europa, CSI, SUA şi Canada, relatează NOI.md.

Pe poziţia de lider în lista celor mai ieftine oferte s-a clasat Ucraina, cu un indicator de 5,3 euro pe lună. Pe locul II s-a situat Moldova, cu un indicator de 7,3 euro, pe locul III – Slovenia, cu un indicator de 9 euro. Belarusul a ajuns pe cea de-a patra poziţie, cu un indicator de 11,79 de euro lunar.

În Rusia preţul lunar de deservire complexă a abonatului porneşte de la 25 de euro, în Polonia – de la 14 euro, în Marea Britanie – de la 31 de euro, în Italia – 39 de euro, în Luxemburg – 65 de euro.

Cel mai scump tarif complex din lume se atestă în Tadjikistan. Pentru 566 de euro lunar operatorul Babilon-T oferă accesul la Internet cu o viteză de 1Mb/sec.

Tarifele complexe care prevăd accesul la cîteva servicii de telecomunicaţii concomitent sînt cea mai răspîndită variantă a ofertelor din întreaga lume. Contractul comun al operatorului cu abonatul presupune un volum mai mare de servicii prestate concomitent la un preţ mai mic, ca şi în cazul în care aceste servicii ar fi procurate separat sau de la diferiţi furnizori.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X