X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PCRM cere înăsprirea pedepsei pentru vânătoarea ilegală

12 dec. 2015,, 12:30   Societate
1141 1
ПКРМ требует ужесточить наказание за незаконную охоту
Foto: sputnik.md
Partidul Comuniştilor insistă asupra înăspririi pedepsei penale pentru vânătoare ilegală. Noile amenzi sunt prevăzute într-un proiect de lege înregistrat de deputaţii PCRM în Parlament.

PCRM propune ca pentru vânatul fără permisiune, în afara termenilor stabiliţi de lege, în locuri interzise şi cu metode şi arme interzise, precum şi abuzând de putere, care a condus la cauzarea unui prejudiciu de peste 4 mii de lei, persoanele fizice să fie amendate cu 10-20 mii lei faţă de actuala amendă de 4-10 mii lei sau pedeapsă cu până la trei ani de închisoare. Pentru persoanele juridice amenda va creşte 100-200 mii. lei.

De asemenea, comuniştii propun suplinirea legii cu un alineat nou, care prevede pedepse mai aspre în cazul vânătorii ilegale de către două sau mai multe persoane sau cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari. În acest caz vinovatului îi va fi aplicată o pedeapsă de 3-5 ani de închisoare.

PCRM cere pedeapsă şi pentru vânatul pe timp de noapte cu utilizarea echipamentului special, propunând amendă de 2-3 mii de lei.

Autorii proiectului de lege ,menţionează că în ultimii trei ani au fost depistate peste 600 cazuri de braconaj, iar pedepsele actuale sunt prea blânde şi amenzile aplicate nu acoperă prejudiciul provocat mediului înconjurător.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?