X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vinificatorii din Moldova vor produce vinuri cu indicaţii geografice protejate

4 dec. 2015,, 15:50   Business
1124 2
Молдавские виноделы будут производить вина с защищенными географическими названиями
Foto: unimedia.info
Vinificatorii din Moldova se vor înarma cu experienţa colegilor din Austria, Italia şi România pentru fabricarea produselor vitivinicole cu indicaţii geografice protejate. Anunțul a fost făcut de către directorul oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Dumitru Munteanu.

Vorbind vineri, în cadrul seminarului de diseminare a bunelor practici din ţările UE, el a amintit că vinificatorii trebuie să dispună de asemenea producţie pînă la sfîrşitul anului.

"Oficiul a considerat necesară organizarea repetată a seminarului pentru a-i familiariza pe vinificatori cu importanţa şi necesitatea acestui sistem de producere, care va contribui la generarea valorii adăugate a produselor realizate", a menţionat el.

Directorul Proiectului de competitivitate al USAID, Diana Lazăr, a spus că proiectul îşi propune să promoveze implementarea sistemului calităţii şi creşterea valorii adăugate.

"Scopul proiectului este de a ajuta producătorii din Moldova să devină mai competitivi pe pieţele din Europa, deoarece Moldova s-a plasat de locul 82 din 144 din indexul global la acest capitol. Proiectul este orientat spre creşterea productivităţii şi îmbunătăţirea calităţii, dezvoltarea parteneriatelor de afaceri pentru a spori vînzările şi dialogul public-privat. Proiectul va dura cinci ani, avînd un buget de $21,8 mil., din care $5 mil. constituie mijloace de grant", a menţionat ea.

Potrivit ei, vinificatorii care doresc să producă vinuri de calitate şi să-l exporte pe pieţe europene şi din Occident în cadrul proiectului, vor beneficia de ajutorul experţilor străini, de servicii de laborator, analiză a calităţii vinurilor şi vor putea participa la traininguri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?