X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oraşul Demnităţii rămâne în centrul capitalei

4 dec. 2015,, 15:05   Societate
949 0
СВНС продолжит оказывать давление на олигархов, а «Городок Достоинства и Правды» останется в центре столицы
Foto: ipn.md
Consiliul Marii Adunări Naţionale va continua să pună presiune pe oligarhii şi instituţiile corupte şi captive din ţară. Despre aceasta au declarat reprezentanţii mişcării protestare în cadrul unei conferinţe de presă.

„Consiliul Marii Adunări Naţionale va pune în continuare presiune pe oligarhii, pe instituţiile corupte şi captivate, pe acei care îşi bat joc de ţară, pentru că ceea ce se întâmplă este o ruşine nu doar naţională, ci una trecută peste hotarele ţării noastre, despre hoţiile de mărime unor aisberguri care s-au produs şi continuă să se producă aici, în Republica Moldova”, a menţionat secretarul Consiliului, Chiril Moţpan.

În această ordine de idei, membrul Consiliul Marii Adunări Naţionale Vasile Năstase a vorbit despre solicitarea Primăriei privind întreruperea protestelor din centrul capitalei pe perioada sărbătorilor de iarnă.

„Să fie foarte clar: aici, în PMAN, în acest oraş al Demnităţii se află peste 100 de mii de oameni, ei ne-au mandatat, ei au spus că aici trebuie să fie Oraşul Demnităţii şi el va rămâne în continuare. Că vrea Chirtoacă, Ghimpu şi alţii de felul acesta, nu contează. Noi vom rămâne aici până la capăt. Este adevărat că noi vom fi flexibili, astfel încât să conlucrăm cu concetăţenii noştri pentru că toate lumea este de partea noastră, nimeni nu vrea ca acest oraş să dispară de aici. Aici va fi instalat un brad, aici vor veni oamenii şi vom fi cu ei şi vom petrece sărbătorile de iarnă împreună. Cei care vor să facă business, inclusiv Iurie Topală, care este consilier PL şi şeful Căilor Ferate şi deţine acest patinoar şi vrea să-l bage pe gât chişinăuienilor pentru a se îmbogăţi în continuare, nu va merge”, a adăugat Năstase.

Mai mult, Năstase a vorbit şi despre decizia Parlamentului privind demisia Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE), spunând că este importat cine vor fi persoanele care urmează să vină la conducerea instituţiei.

„Cei patru directori de la ANRE au fost demişi de Parlament pentru că au venit şi primele facturi şi aţi văzut cât sunt de umflate. Primul lucru pe care ar fi trebui să-l facă este renunţarea la acele majorări care nu sunt justificate de 37 la sută şi după asta să-i demită. Sigur, este un prilej bun că am mai câştigat o revendicare din acele pe care le avem noi, însă este foarte important să vedem cine vor fi numiţi în locul acestor patru indivizi care au crăpat milioanele poporului. Este important ca acolo să vină nişte oameni independenţi, nişte oameni care să-şi merite salariile şi să vină să facă ordine în ceea ce priveşte tarifele la energie electrică şi gaze naturale”, a menţionat Năstase.

În context, secretarul Consiliului, Chiril Moţpan, a precizat că reprezentanţii protestatarilor continuă întâlnirile cu cetăţenii din teritoriu, dar şi instruirea grupului de iniţiativă pentru referendumului privind alegerea preşedintelor prin vot direct.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?