Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Premierul irakian declară că nu este nevoie ca Statele Unite să trimită forţe speciale împotriva ISIS

2 dec. 2015,, 20:00   Externe
941 0

Foto: ruvr.ru

Premierul irakian, Haider al-Abadi, a declarat că nu este nevoie ca Statele Unite să trimită mai multe forţe speciale pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic, adăugând că Washingtonul ar trebui să ceară permisiunea Irakului pentru a face acest lucru, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty. Abadi a făcut această declaraţie după ce secretarul american al Apărării, Ash Carter, a informat marţi Congresul că SUA vor trimite un contingent de circa 200 de membri ai forţelor speciale împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Potrivit unor oficiali, forţele speciale vor avea baza în regiunea autonomă kurdă din Irak.

"Nu avem nevoie de forţe terestre străine pe teritoriul irakian", a declarat Abadi, adăugând că "orice operaţiune militară sau desfăşurarea unor forţe străine - speciale sau nu - în orice loc din Irak nu poate avea loc fără aprobarea şi coordonarea sa şi respectarea deplină a suveranităţii irakiene".

Premierul irakian declara luni că Irakul "are suficienţi oameni şi hotărâre pentru a învinge Daesh (gruparea Stat Islamic)" singur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?