Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă respinge ideea numirii unui premier neafiliat politic

1 dec. 2015,, 16:02   Puterea
2955 6

Leancă respinge ideea numirii unui premier neafiliat politic
Foto : noi.md

Liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă, se arată sceptic față de propunerea PLDM cu privire la desemnarea unei persoane neafiliate politic la funcția de premier. Declarații în acest sens au fost făcute de Leancă în urma discuțiilor cu președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, notează NOI.md.

„Un premier apolitic nu va reuși să lucreze într-o manieră mult mai eficientă, să aibă sprijinul permanent politic, să se axeze pe actul guvernării per ansamblu. Nu poți să iei un tehnocrat să-l pui în fruntea guvernului și el să se ocupe de anumite lucruri, iar ceilalți politicieni să se ocupe de reforma justiției, reforma instituțiilor regulatorii. Așa ceva nu există. Ne-au spus-o și partenerii europenii. Un guvern de acest gen nu este suficient de puternic, nu este un instrument eficient pentru a obține succese”, a declarat Iurie Leancă.

Politicianul a precizat totuși că acum importantă este crearea unei coaliții de guvernare, iar celelalte probleme vor fi soluționate pe parcurs. „Cea mai importantă provocare este să ne axăm pe crearea viitoarei majorități. Avem nevoie de o majoritate pentru trei ani, care să schimbe în bine situația”, a explicat Iurie Leancă.

În celelalte privințe, cum ar fi depolitizarea instituțiilor de stat și resetarea întregului proces de guvernare, grupul PPEM susține viziunile liberal-democraților, a adăugat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?