Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lucinschi: Se caută un candidat comod PD-ului la funcția de premier

30 noi. 2015,, 17:04   Parerile expertilor
1533 3

Lucinschi: Se caută un candidat comod PD-ului la funcția de premier
Foto : publika.md

Dacă nu se va reuși formarea unei coaliții de guvernare în formatul PLDM-PD-PL, ne așteaptă alegeri anticipate. Opinia aparține celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, care a precizat că nu vede o altă structură a viitoarei alianțe de guvernare, notează NOI.md.

În opinia fostului președinte, cele trei formațiuni proeuropene trebuie să ajungă cît mai curînd la un compromis, în condițiile în care țara nu este practic guvernată. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

„În centrul acestor procese se află acum PD. Ei și-au asumat acum responsabilitatea. Socialiști nu vor într-o coaliție cu PCRM și PD. O alianță cu PLDM și grupul Leancă, după ceea ce s-a întîmplat în ultima perioadă, ei consideră că s-a procedat neomenește. Văd că situația este incertă. Eu sînt pentru crearea unei coaliții, poate cu cei care au fost, dar cum merg aceste discuții nu-mi imaginez. În fiecare zi învinuiri brutale, fără niciun fel de cultură. Țara nu e guvernată deloc. Eu am trecut prin mai multe guverne și cunosc că, atunci cînd un guvern e în demisie, este o catastrofă”, a menționat Petru Lucinschi.

Fostul șef de stat consideră că partidele care încearcă acum să formeze o coaliție sînt în căutarea unui candidat comod pentru funcția de prim-ministru. „Se caută iar un premier comod. Cred că în primul rînd pentru PD, pentru că ei au declarat că vor să guverneze. Eu aș merge pe varianta unei persoane neutre, cu reputație bună, care să nu fie implicată în anumite scheme de corupție”, a remarcat Petru Lucinschi.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier, Petru Lucinschi a menționat că acest lucru va declanșa un val de nemulțumiri în rîndul populației.

„Din ce a declarat domnul Lupu, am înțeles că este o speculație. Această propunere vine ca un antipod, el nu este acceptat de societate. Trebuie un prim-ministru care să consolideze societatea, oamenii trebuie să aibă încredere”, a explicat Lucinschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?