Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mass-media: SI a inclus Moldova și Ucraina în ”coaliția diavolilor”

27 noi. 2015,, 09:15   Criza din Ucraina
2655 5

Foto: sputnik.md

Într-un mesaj video, tradusă în patru limbi, teroriştii au declarat şaizeci de ţări, de la Canada pînă la Japonia, ca fiind duşmanii lor. Aceştia nu au explicat în baza căror criterii au inclus ţările respective într-o „listă neagră”.

Gruparea teroristă „Statul Islamic” a făcut public un nou mesaj video cu tentă propagandistică, în care sînt enumerate ţările care fac parte dintr-o coaliţie globală şi sînt inamice ale SI. Despre aceasta scrie RIA Novosti cu referire la The Mirror.

Însă aşa numita de islamişti „coaliţie a diavolilor” trezeşte nedumerire. Dacă includerea într-o asemenea listă a unor ţări ca Rusia, Franţa, SUA sau Israel ar putea fi cumva explicată, atunci enumerarea de către aceştia a unor ţări ca Ucraina, Moldova, Bosnia şi Herţegovina, Elveţia şi Malta pare cel puţin stranie. Teroriştii nu au găsit de cuviinţă să explice criteriile care au stat la baza formării aşa zisei „liste negre”.

Organizația teroristă "Statul Islamic", care este interzisă în Rusia, a declarat că are în total 60 de țări inamice. Înregistrarea video a apărut pe internet în patru limbi — engleză, rusă, franceză și turcă. La scurt timp, acesta a fost înlăturat de pe cele mai populare reţele de socializare.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gherașcenko, a propus anterior ca accesul la orice informație cu privire la militarii ruși din Siria, care luptă contra SI, să fie deschis. Acesta scria pe pagina sa de FB că fotografiile și datele despre militari îi vor ajuta pe teroriști și pe "frații" lor din Rusia "să se răzbune după canoanele șariatului" pentru bombardarea obiectelor SI din Siria.

Anterior, în presă au apărut informații precum că o rețea de extremiști, suspectați de finanțarea SI şi furnizarea către această structură a armamentului, ar fi cumpărat armament din Ucraina. Liderul grupării, al cărui nume nu a fost făcut public, ar fi declarat că este coordonatorul SI în Kuweit și a încheiat afaceri de cumpărare a armamentului din Ucraina, care apoi a fost transmis insurgenților din Siria prin Turcia. Ministerul Apărării al Ucrainei și compania de stat "Ucroboronprom" au infirmat această informație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?