X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria promite să ia măsuri de răspuns

25 noi. 2015,, 18:20  
1347 3
В Приднестровье обещают применить ответные меры
Foto: adevarul.ro
Membrului Institutului de Cercetări Strategice din Rusia Nikita Bondarenko nu i s-a permis intrarea în Moldova. El a fost deportat în Rusia imediat după sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite NOI.md cu referire la Agenția Informațională „Новости Приднестровья”.

Savantul urma să ajungă în Transnistria pentru a participa la conferința internațională sîrbo-transnistreană, preconizată pentru 26 noiembrie. Nikita Bondarenko, candidat în științe istorice, șef al grupului țărilor balcanice al Institutului de Cercetări Strategice din Rusia, a sosit la Chișinău la 25 noiembrie cu cursa de la Moscova de la 12:30. În timpul controlului de frontieră i s-a comunicat că el nu are dreptul să părăsească teritoriul Aeroportului și urmează să se întoarcă în Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al Transnistriei a emis o notă de protest în legătură cu acest fapt. S-a menționat că prin atare acțiuni autoritățile moldave exercită presiune asupra Transnistriei. Autoritățile RMN au promis să aplice măsuri de răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?