X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Voronin: Nemernicii de la PL, împreună cu Ghimpu, cer de la toţi „otkaturi” de 30 la sută

23 noi. 2015,, 10:00   Puterea
3075 14
Воронин: «Подонки от ЛП вместе с Гимпу стригут со всех 30% отката»
Foto: dosug.md
Reprezentanții Partidului Liberal din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au solicitat companiei azere ce a cîștigat anul trecut un tender pentru construcţia drumului de la Chișinău la Ungheni o mită de 30 la sută. Acest lucru a fost relevat de către președintele Partidului Comuniștilor, ex-președintele Moldovei Vladimir Voronin, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei azere haqqin.az, relatează NOI.md.

„Compania azeră a participat anul trecut la un tender pentru construcţia drumului de la Chișinău la Ungheni. Tenderul a fost cîştigat de azeri. Dar după ce ei au cîștigat tenderul, au fost invitați la Ministerul Transporturilor și un mizerabil, favorit al liberalului Ghimpu, a cerut împreună cu Ghimpu de la această firmă azeră un «otkat» de 30 la sută. Ei, liberalii, au o regulă: să scoată de la toţi 30 la sută”, a spus Vladimir Voronin.

„Azerii, spre onoarea și demnitatea lor, fapt pentru care le sînt foarte recunoscător, deşi nu i-am văzut şi nu îi cunosc – i-au trimis pe escroci. Şi ce credeți? Drumul este construit de români. De-ați vedea acest tablou! Este imposibil să mergi: noaptea automobilele dau în tăvălugi şi gredere lăsate de-a curmezişul drumului. Românii niciodată în viaţă nu au construit drumuri! Ei vin, fac calculele și iau banii, iar constructorii sînt moldovenii”, a menţionat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a subliniat, de asemenea, că Republica Moldova și Azerbaidjanul se află foarte departe una de alta și, din cauza acestei distanțe, precum şi a faptului că drumul prin Ucraina este acum închis, apar mari dificultăți pentru buna evoluţie a relațiilor economice. Liderul PCRM şi-a exprimat regretul că, din cauza motivelor sus-numite, relațiile economice dintre Moldova și Azerbaidjan sînt mai puțin eficiente decît ar putea fi. Cu toate acestea, a spus el, există o tendință pozitivă și diferite nuanțe de cooperare culturală, la nivelul relațiilor interpersonale, relațiilor interstatale ce inspira speranță. „Aici se atestă o situație destul de favorabilă. Iar asupra celorlalte momente mai avem de muncit”, a subliniat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав