Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Inițiativa PCRM privind majorarea salariilor bugetarilor, votată

19 noi. 2015,, 15:30   Puterea
2614 3

Inițiativa PCRM privind majorarea salariilor bugetarilor, votată
Foto : totul.md

Propunerea deputaților comuniști cu privire la majorarea grilelor de salarizare în sectorul bugetar a fost susținută de Parlament. Inițiativa a fost adoptată în prima lectură, dar urmează să fie examinată repetat, după ce Guvernul va acorda aviz pozitiv, notează NOI.md.

Inițiativa are drept scop diminuarea efectelor negative pentru populație, în urma majorării tarifelor la gazele naturale și energia electrică, susțin comuniștii. Aceștia propun ca grilele de salarizare să se majoreze cu 70-100 lei, ceea ce va duce la majorarea cu cca 10 % a venitului pentru angajații cu cele mai mici salarii. De aceste majorări urmează să beneficieze 171 de mii de persoane.

„Statul trebuie să poarte responsabilitate pentru deciziile sale și să asigure majorarea veniturilor, astfel încît consumatorii să poată măcar parțial achita aceste servicii”, a precizat deputatul Oleg Reidman.

„Pînă la majorarea tarifelor, cheltuielile pentru serviciile comunale pe cap de locuitor erau în medie de 327 de lei, ceea ce constituia 17 la sută din cheltuielile populației. În urma majorării tarifelor, ponderea acestor cheltuieli va constitui 21 la sută”, se arată în inițiativa comuniștilor.

Chiar dacă proiectul nu a fost avizat pozitiv de Guvern, deputații au adoptat documentul în prima lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?