X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Demisia procurorului general este o temă tabu pentru Candu

19 noi. 2015,, 14:28   Puterea
2354 3

Dodon: Demisia procurorului general este o temă tabu pentru Candu
Foto : infoprut.ro

Spicherul Andrian Candu a acceptat să participe la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM după ce ultimii au blocat tribuna centrală. Părțile au convenit ca proiectul de hotărîre cu privire la demisia conducerii Centrului Național Anticorupție să fie supus votului în plen, a anunțat Dodon după discuțiile cu Candu, informează NOI.md.

Liderul socialiștilor a declarat că va insista totuși pe demisia lui Andrian Candu și va depune o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională.

„Am înțeles că demisia procurorului general, pentru domnul Candu, este o temă tabu. Nu înțeleg cine îl impune să nu abordeze acest subiect. Noi vom insista în continuare asupra demisiei lui și a tuturor celor care, în opinia noastră, au dus la capturarea statului. Luni ne adresăm Curții Constituționale pentru a califica acțiunile domnului Candu ca uzurpare a puterii parlamentare. El nu are dreptul să nu pună la vot aceste subiecte”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor l-a convins pe Andrian Candu să inițieze discuții cu liderii fracțiunilor parlamentare asupra situației social-economice, problemei alegerii președintelui, dar și celei a alegerilor anticipate. Politicianul a precizat că socialiștii vor recurge la toate metodele legale în vederea declanșării alegerilor anticipate.

„Dacă va fi necesar să blocăm tribuna Parlamentului, o vom bloca. Dacă va fi necesar să blocăm activitatea Parlamentului, o vom face”, a precizat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?