X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Andrievschi: Afirmațiile ministrului Apărării sînt declaraţii ale Partidului Liberal

13 noi. 2015,, 16:00   Parerile expertilor
1170 8
Андриевский: Высказывания министра обороны – это заявления Либеральной партии
Foto: tribuna.md
Recent ministrul Apărării în exerciţiu, Anatol Şalaru, a declarat de pe postul naţional că Rusia, chipurile, doreşte să ocupe partea rămasă din teritoriul Moldovei şi ţara noastră se află în pragul dispariției ca stat.

Însă „oricare minister ar conduce ministrul, acesta n-ar trebui să facă declaraţii politice, deoarece declaraţii politice au dreptul să lanseze doar trei persoane în ţară: preşedintele ţării, prim-ministrul şi spicherul parlamentului”, a specificat pentru NOI.md politologul Vitalie Andrievschi.

El a mai menţionat că orice declaraţie a ministrului Apărării este examinată inclusiv prin prisma faptului că el conduce armata. Şi el trebuie să fie de două ori mai precaut, lansînd orice declaraţie privind Rusia sau NATO. Cu regret, nu este prima declaraţie de acest gen a lui Şalaru.

„Reprezentanţii autorităţii supreme moldoveneşti, de regulă, spun că la noi miniştrii se supun partidelor, şi nu conducerii ţării. Şi acest lucru corespunde realităţii, dar este unul foarte rău pentru Moldova. Adică ceea ce a spus Şalaru este, de fapt, declaraţia Partidului Liberal. Vestea proastă este că la noi nu e nimeni cine ar putea să dezavueze astfel de declarații, care ne pot crea probleme atît pe orbita externă – în relațiile cu orice țară, cît și în interiorul țării, unde pentru diferite aspecte există diferite opinii”, a menţionat expertul.

În opinia lui Andrievschi, Şalaru promovează interesele partidului său. „Dacă el vrea în NATO, să facă o armată ce ar corespunde acestor standarde, dar să nu lanseze declaraţii politice, care creează probleme, inclusiv şi pentru aderarea la NATO (dacă el speră la acest lucru), deoarece ele provoacă nemulţumirea şi spiritele anti-NATO la majoritatea populaţiei. Adică de pe urma declaraţiilor lui Şalaru nu cîştigă nici Moldova, nici NATO”, consideră Vitalie Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?