Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce va fi cu pavilionul Moldovei construit la Expoziția de la Milano

4 noi. 2015,, 12:45  
2100 0
Что будет с павильоном Молдовы, построенным на выставке в Милане?
Foto: vesti.md
Pavilionul Moldovei de la Expoziţia Universală „World Expo 2015” va fi demontat pînă în martie 2016, adus în țară și transmis în gestiune unei companii selectate prin concurs public. Precizarea a fost făcută de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), care a menționat că pe 31 octombrie s-a finalizat expoziția mondială de la Milano, iar pe 1 noiembrie au început lucrările de dezasamblare a pavilionului Moldovei. Lucrările de demontare sînt realizate de compania italiană de construcții care a și asamblat pavilionul și, după cum se așteaptă, ele vor dura pînă în martie 2016, informează NOI.md

Se menționează că MIEPO, fiind responsabilă de participarea Moldovei la Expoziția „World Expo 2015” de la Milano, elaborează conceptul unui concurs public în scopul utilizării ulterioare a pavilionului. În acest context, urmează să fie creată o comisie pentru gestionarea eficientă a patrimoniului public, rămas după participarea țării noastre la expoziţia de la Milano, dar și în scopul asigurării continuității în promovarea imaginii țării noastre. Reprezentanții MIEPO au menționat că despre condițiile viitorului concurs se va anunța mai tîrziu, dar în prezent se știe că vor putea participa atît instituții de stat, cît și private, dar și investitori străini. Condiția principală este să dispună de un teren potrivit și de resurse suficiente pentru a investi și a valorifica la maximum potențialul acestei lucrări de artă.

Potrivit datelor MIEPO, pavilionul moldovenesc de la Expoziția „World Expo-2015” de la Milano a fost vizitat de peste 1 milion de persoane. La eveniment au participat în total 140 de țări, precum și o mulțime de organizații internaționale, numărul vizitatorilor a depășit 20 de milioane de persoane, iar suprafața totală a expoziției a fost de 1,1 mil.m.p.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?