Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Europarlamentar: Poporul Republicii Moldova merită politicieni mai buni

2 noi. 2015,, 16:10   Parerile expertilor
4171 2

Europarlamentar: Poporul Republicii Moldova merită politicieni mai buni
Foto : germania-online.com

Comunitatea europeană este profund îngrijorată de evenimentele politice din ultima perioadă de la Chișinău. Neliniștea a fost exprimată de europarlamentarul David McAllister, reprezentant al grupului Partidului Popular European, astăzi, în cadrul unei conferințe publice desfășurate la Universitatea de Stat din Moldova, notează NOI.md.

Politicianul german a condamnat comportamentul liderilor politici de la Chișinău, precizînd că opinia publică trebuie să exercite presiuni asupra clasei politice.

„Politicienii pe care îi aveți în Moldova și calitatea lor nu are nimic comun cu Uniunea Europeană. Ceea ce s-a întîmplat în ultimele săptămîni ne îngrijorează profund. Comportamentul unor politicieni este absolut inacceptabil și nu are nimic cu valorile europene”, a precizat David McAllister.

Potrivit demnitarului, Moldova are acum nevoie o majoritate politică solidă în Parlament și de un guvern funcțional. „Trebuie să vă faceți temele și să-i opriți pe politicienii care au acționat în mod criminal, meritați politicieni mai buni decît cei pe care i-ați avut în ultimele luni. Sarcina principală a actualei guvernări constă în restabilirea încrederii partenerilor europeni, pentru ca țara voastră să poată deveni un stat de drept”, a adăugat McAllister.

Europarlamentarul a mai menționat că doar existența unei perspective europene pentru țara noastră nu este suficientă și că guvernanții trebuie să lucreze deja în direcția integrării propriu-zise în UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?