X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Au fost anunțate numele candidaților admiși la concursul pentru funcția de guvernator al BNM

30 oct. 2015,, 16:28   Economie
2942 0

Названы имена допущенных к конкурсу кандидатов на пост главы НБМ
Foto: adevarul.ro

La concursul pentru selectarea candidaților la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au fost admiși 9 din 11 pretendenți care au depus dosarele. Primii cinci candidați vor fi intervievați pe 3 noiembrie, iar ceilalți patru – pe 5 noiembrie. Informația a fost comunicată de președintele comisiei speciale pentru selectarea candidaților la postul de guvernator al BNM, Ștefan Creangă, informează NOI.md.

Cererile de participare ale candidaților, CV-urile și scrisorile de motivație au fost publicate pe site-ul Parlamentului. Astfel, la concursul pentru suplinirea funcției de guvernator al BNM participă: Sergiu Iachim (36 de ani, economist, a activat în calitate de manager pentru riscuri financiare în companii din Belgia și Luxembourg), Nina Șchendrea (48 de ani, directorul companiei de audit „Manager audit”, anterior a activat la „Banca de Economii”, „Victoriabank” și BCR), Andrei Sagaidac (37 de ani, consultant bancar la „Eximbank – Gruppo Veneto Banca”), Igor Olexici (46 de ani, director executiv al „Primos Group” SRL, a activat la „EuroCreditBanl” și „Businessbank”), Oleg Stratulat (58 de ani, șeful catedrei „Bănci și activitate bancară” de la ASEM, deputat în Parlament în anii 1997-1998, fostul prim-vicepremier în anii 1998-1999), Veaceslav Negruța (43 de ani, ex-ministru al Finanțelor, director de programe la „Expert Grup”), Alexei Golub (34 de ani, din 2005 pînă în prezent activează la „ProCreditBank, jurist), Andrei Ceban (33 de ani, din 2004 pînă în prezent activează la „Victoriabank”, în prezent deține funcția de șef al secției creditare), Dumitru Ursu (55 de ani, președintele Ligii Bancherilor din Moldova, fost prim-viceguvernator al BNM în perioada 1992-2006, fost șef al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare în perioada 2006-2007).

Candidații admiși la concurs vor trebui să susțină un interviu în regim închis, fără prezența reprezentanților mass-mediei. După audierea tuturor candidaților, membrii comisiei vor desfășura o ședință închisă pentru evaluarea candidaților și selectarea celor doi finaliști. Decizia comisiei va fi transmisă președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care are dreptul de a înainta în Parlament candidatura la funcția de guvernator al BNM. Anterior Andrian Candu a declarat că noul guvernator al BNM ar putea fi aprobat de Parlament pînă la mijlocul lunii noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?