X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pe Filat nu-l vizitează nici rudele, nici colegii de partid (DOC)

30 oct. 2015,, 15:00   Politică
10888 4

Филата никто не навещает в пенитенциарном учреждении №13?
Foto: protv.md

Azi se face o săptămână de când liderul PLDM, Vlad Filat, se află încarcerat în Penitenciarul 13 din capitală. S-ar părea că liberal-democratul a fost lăsat în sigurătate de rude și de colegii de partid: deşi s-au plâns public că acesta este deținut în condiții inumane și că nu are nimeni acces la el, nimeni dintre ei nu și-au manifestat dorința de a-i face o vizită. Acest fapt este confirmat de reprezentanții Departamentului Instituții Penitenciare, care au dat curs unei solicitări și au răspuns la mai multe întrebări ale reporterului Deschide.md.

Potrivit celor de la DIP, deținutul are dreptul la întrevederi de scurtă și de lungă durată, întrevederi care pot dura până la 24 de ore, însă Vlad Filat nu și-a manifestat dorința de a avea vreo întrevedere cu apropiații săi.

„În baza pct. 279 al Statutului executării pedepsei de către condamnați, preveniţii au dreptul la întrevederi de scurtă durată, care se acordă în baza hotărârii organului de urmărire penală, judecătorului de instrucţie sau a instanţei de judecată, cu autorizaţia obligatorie a administraţiei penitenciarului. Conform alin. (4), art. 306 al Codului de Executare, preveniții au dreptul la întrevederi de lungă durată, în condițiile stabilite pentru persoanele condamnate, care se acordă pe o durată de până la 24 ore. Până în prezent, deținutul nu și-a exprimat dorința de a beneficia de întrevedere cu rudele”.

În cele șapte zile petrecute la Penitenciarul 13, Vlad Filat a fost vizitat doar de avocatul său Igor Popa și de avocatul poporului. Or, în conformitate cu alin.(5) al art.213 al Codului de executare ,,Nu este limitată frecvenţa întâlnirilor cu avocatul și cu mediatorul în procesul de mediere în cauzele penale”.

Raspuns Vlad Filat Deschide.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?