X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Investitori din Bangladesh vor construi în Moldova o fabrică textilă

31 oct. 2015,, 12:15   Economie
4369 1
Foto: infomarket.md
Investitorii din Bangladesh intenționează să realizeze un șir de proiecte investiționale în domeniul industriei ușoare și agriculturii, precum și exportul producției moldovenești atît în țara lor, cît și pe piața asiatică. În particular, compania „ATN Bangla ltd” este dispusă să deschidă în Moldova o fabrică textilă. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului Economiei, Stephane Bride, cu un grup de oameni de afaceri din Bangladesh, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, Stephane Bride a menționat că la ora actuală, în Moldova există condiții avantajoase pentru investitori. La nivel regional, țara noastră oferă cel mai bun regim fiscal pentru investitori în cadrul zonelor economice libere, se aplică scutirea de TVA, accize și taxe vamale dacă mărfurile nu sînt livrate pe piața locală ș. a.
Președintele companiei „ATN Bangla ltd”, Mahfuzur Raman, a specificat că grupul de investitori pe care-l reprezintă sînt interesați în implementarea mai multor proiecte investiționale în Republica Moldova, care oferă oportunități atractive pentru investiții la nivel regional.

În acest context, Mahfuzur Raman a menționat că la prima etapă grupul de investitori din Bangladesh, care au o rețea de companii și filiale în mai multe state ale lumii, sînt interesați în implementarea unor proiecte în industria ușoară, inclusiv prin construcția unei fabrici de textile, iar la capitolul exporturi accentul urmează a fi pus pe promovarea producției vinicole, produselor cerealiere și fructelor din Moldova pe piața națională și cea asiatică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?