Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

La noua alianță de guvernare ar putea adera deputați plecați din PLDM și PSRM

30 oct. 2015,, 13:15   Politică
5461 4
Foto: trm.md
Noua alianță de guvernare în Republica Moldova ar putea fi creată de Partidul Democrat și Partidul Liberal, atît cu participarea grupului de deputați ai PLDM care vor părăsi fracțiunea după scindarea partidului, cît și cu deputații din PSRM care intenționează să părăsească această formațiune. Opinia a fost exprimată la Publika TV de analistul, expertul în tehnologii politice și electorale, redactorul portalului ava.md, Andrei Andrievschi, notează NOI.md.

În opinia expertului, PLDM se va scinda cu siguranță, deoarece în partid există persoane care nu doresc acutizarea relațiilor, ci o muncă liniștită în cadrul alianței de guvernare, fiind împotriva poziției dure a liderilor formațiunii pe care aceștia au manifestat-o după arestarea președintelui PLDM, Vladimir Filat. Din aceste motive, consideră analistul, unii deputați vor părăsi fracțiunea PLDM.

Totodată, Andrei Andrievschi a menționat că există informații despre aceea că deputați nemulțumiți de ceea ce se întîmplă există și în fracțiunea socialiștilor, care ar putea fi părăsită inclusiv de persoane foarte cunoscute, ceea ce va reprezenta o lovitură dură pentru PSRM.

În opinia expertului, teoretic, noul guvern ar putea fi susținut și de fracțiunea PCRM, or, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a menționat că este dispus să voteze un guvern tehnocrat. Analistul a subliniat că în PCRM sînt persoane loiale față de vectorul european al țării, care sînt nemulțumite doar de mersul realizării Acordului de asociere RM-UE și unele prevederi ale acestui document, pronunțîndu-se pentru revizuirea acestora.

Andrei Andrievschi consideră că în Parlament vor fi suficiente voturi pentru susținerea unui nou guvern proeuropean și ar putea fi o configurație foarte interesantă a noii alianțe. Expertul a subliniat că țara e măcinată de o criză serioasă și trebuie cît mai urgent aprobat noul guvern, pentru că fără aceasta va fi imposibilă restabilirea unei cooperări cu FMI, UE și alți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?