X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Streleț: Maia Sandu ar putea deveni o figură cheie în PLDM

30 oct. 2015,, 10:37   Politică
4692 5

Streleț: Maia Sandu ar putea deveni o figură cheie în PLDM
Foto: sputnik.md

PLDM a comis multe greşeli atunci cînd s-a constituit alianța de guvernare şi a cedat multe lucruri în numele integrării europene, iar în consecință situația a scăpat de sub control. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, demis ieri din funcția de prim-ministru. Politicianul a anunțat în cadrul emisiunii „Interpol” că duminică formațiunea sa va decide dacă participă sau nu la negocierile inițiate de PD, notează NOI.md.

Premierul în exercițiu a precizat că democraților le va fi foarte dificil să-i convingă pe membrii PLDM să participe la formarea unei noi coaliții.

„În numele meu personal, din propria experienţă, aş prefera ca PDM să-şi continue jocurile fără PLDM. Îmi dau seama că PLDM va trece printr-o serie de momente destul de grele, turbulențe, presiuni externe, solicitări din toate părțile să participe la guvernare. După toată această piruetă demagogică care a fost făcută de PD, să revii din nou să discuți cu ei va fi o sarcină dificilă”, a explicat Streleț.

Întrebat dacă PLDM a jucat vreun rol în procesul de luare în captivitate a statului, Streleț a spus că, din păcate, aceste lucru este adevărat. În ceea ce privește legătura dintre PLDM și fosta membră de partid Maia Sandu, Valeriu Streleț a precizat că există premise ca aceasta să revină în echipă și chiar să devină o figură-cheie a formațiunii.

„Am comunicat destul de mult cu Maia. Dînsa a spus că va depinde de acțiunile noastre ca partid cum ne vom comporta noi, cît de convingători și de sinceri vom fi în relațiile cu cetățenii, în acțiunile noastre de reformă. Eu cred că ar putea exista premise ca ea să se apropie de PLDM și să devină una dintre figurile principale din partid”, a explicat Streleț, precizînd că este gata să plece din partid, dacă acest lucru îl va cere Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?