X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Lupu prevede două mari pericole

30 oct. 2015,, 08:45   Politică
5051 5

Foto: noi.md

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat în ultimele minute ale emisiunii Farbrika că are două temeri faţă de ceea ce s-ar putea întîmpla în Republica Moldova în perioada ce urmează. Deputatul a făcut referire laincapacitatea de a forma un nou Guvern, iar peste cîteva luni o altă piedică - un impas în alegerea preşedintelui ţării.

"Voi menţiona două mari pericole de ordin intern: primul şi cel mai important este,să nu dea Domnul, incapacitatea de a realiza exerciţiul de formare a majorităţii parlamentare şi învestire a Guvernului. Nici nu examinez o asemenea cale, o văd imposibilă, pentru că am zis că nu facem alianţe de stînga şi nu întoarcem cursul european al ţării, şi nu admitem alegeri anticipate care nu sînt mai puţin periculoase pentru Republica Moldova. Asta înseamnă că noi trebuie să depăşim acest pericol, să rezolvăm această problemă, una care trebuie rezolvată pe termen scurt", a spus liderul Marian Lupu.

"Cel de-al doilea pericol care ne paşte pe termen mediu este alegerea preşedintelui ţării. Odată depăşită criza politică acum, ne mai aşteaptă o altă încercare peste patru luni de zile. Sîntem obligaţi să calculăm bine soluţii pentru etapa a doua, care să ne asigure numărul necesar de voturi pentru a alege şeful statului. Haideţi să nu ne jucăm. În patru luni de zile cîte ne-au mai rămas, nu este posibilă modificarea Constituţiei, nici în Parlament, nici pe cale de referendum. Înseamnă că în luna martie ne vom alegere preşedintele cu 61 de voturi, aşa cum prevede legea", a adăugat Lupu.

Iar preşedintele Parlamentului a anunţat deja ziua şi ora în care vor demara primele negocieri pentru formarea noului Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?