X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

PL și PPEM împărtăşesc poziţia lui Lupu

29 oct. 2015,, 18:30   Politică
5386 5
ЛП и ЕНПМ поддерживают Лупу
Foto: deschide.md
Partidul Liberal şi Partidul Popular European din Moldova nu au votat pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, însă pledează pentru negocieri neîntîrziate pentru crearea noii coaliţii proeuropene. Despre aceasta liderii celor două partide, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, au declarat pentru presă, joi în Parlament, după procedura de vot asupra moţiunii de cenzură.

"Nu avem o altă alegere, dacă pledăm pentru integrarea europeană. Nu trebuie să uităm că am semnat Acordul de asociere cu UE, care trebuie realizat. Trebuie analizat totul, de venit cu concluzii în aceste şase direcţii, pentru a nu repeta situaţiile în care un partid din coaliţia de guvernare votează alături de opoziţie", a declarat Ghimpu.

El a subliniat că "este necesară crearea unei noi coaliţii, pentru a nu irosi timpul".

"Nu ne permitem luxul de a aştepta, de a lăsa Guvernul să-și exercite atribuţiile fără competenţele de rigoare. Pînă în primăvară nu putem dizolva Parlamentul, apoi vor veni alegerile prezidenţiale, apoi alte două luni. Ţara nu poate rămîne fără guvernare, fără guvern, fără acord cu FMI", a menţionat Ghimpu.

La rîndul său, Iurie Leancă a acuzat toate partidele alianţei de guvernare de faptul că autorităţile au pierdut încrederea cetăţenilor.

"Tot ce au făcut ei a condus la actuala situaţie. Acum trebuie scoasă ţara din această criză de sistem. Avem nevoie de discuţii deschise între toate partidele proeuropene, pentru a crea o majoritate parlamentară durabilă. Anume durabilă, care va asigura sprijin politic viitorului guvern. Nu cred în guverne minoritare şi alte poveşti, care ni s-au spus la începutul anului", a declarat Leancă.

Potrivit lui, zece zile sînt suficiente pentru a purta negocieri şi a conveni asupra noii coaliţii de guvernare.

Politicianul s-a abţinut de la comentarii privind candidatura viitorului premier.

"Este prematur de vorbit despre aceasta. Momentan este important să asigurăm sprijin politic viitorului guvern, în caz contrar, nu vom reuşi nimic. La fel de important, de exemplu, este cine va fi guvernatorul Băncii Naţionale, pentru a asigura independenţa acestei instituţii. Sper că vom putea rezolva aceste probleme, pentru ca raţiunea să triumfe, să depăşim această etapă de autodistrugere şi să păstrăm parcursul european", a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав